8 tips för att lösa det med cykeln

Cykeln är världens bästa färdmedel! Du vet redan att cykeln är optimal för klimatet, hälsan och framkomligheten i städer. Men har du insett hur enkelt, smidigt och praktiskt det är att cykla? Här är åtta resor du kan lösa med cykeln.

1. Till finfesten

Efter hästdroskan blev limousinen normen för hur man fint anländer till en bal på slottet. Nu vill vi känna vinden i håret och elegant rulla fram på vår vackraste cykel. Den fysiska aktiviteten gör dig lite smartare och snyggare, men det är bara en bonus!

2. Från mataffären

En lådcykel är fantastisk för att cykla hem kassarna om matafärren finns på cykelavstånd. Ett cykelsläp kan också hjälpa till att göra vardagen enklare. Men det fungerar också utmärkt att cykla hem maten i cykelkorgar på pakethållaren eller bara i ryggsäcken.

3. På jobbresan

Ta med dig cykeln i kollektivtrafiken och cykla när det passar. Bra vikcyklar är smidigare än en IKEA-möbel. Vik ihop den, ta den under armen och få mer uträttat.

4. Till barnens aktiviteter

Att cykla med sin barn är kvalitetstid. Åtminstone om man har tid – barn vill gärna ta omvägar för att upptäcka nya vägar eller ta ett extra åk i en nedförsbacke. Den stressade föräldern som vill komma fram snabbt gör klokast i att skjutsa dem i lådcykel, varför inte med elassist.

5. Till föräldrarnas aktiviteter

Föräldrar kan vara oerhört lata, det vet alla barn. De vill vara bara sitta med telefonen, åka bil och ligga på soffan. Helst av allt vill de slippa vara ute och ha kul. Barn vet att man kan leka lekar, åka slalom och göra trix med en cykel. Nu är det dags för alla vuxna att ta sig ut och leva livet!

6. Till träningen

Man kan välja att åka bil till träningen. Då får man lägga på 20 minuter extra uppvärmning för att få igång blodcirkulationen och förbereda kroppen. Efter träningen får man lägga på 20 minuter extra av samma sak för att varva ned och optimera återhämtningen. Eller så kan man cykla till träningen.

7. Till jobbet

Det är en inre resa. Man får tid till att gå in i sig själv. När man cyklar frigörs endorfiner som gör att man kan gå in i sig själv och tänka lite klokare tankar. Har du flera mil till jobbet så kan du cykla någon gång ibland – det är den perfekta konditionsträningen. Du bli piggare, gladare och sover bättre.

8. Till (nästan) överallt

Man behöver inte cykla överallt och hela tiden. Men fler resor än du tror går att lösa med cykel. Nuförtiden finns det cyklar för nästan alla: elcyklar, armcyklar, liggcyklar, vikcyklar, lådcyklar, flerhjulingar, … Det finns till och med anordningar man kan sätta på rullstolar och barnvagnar för att göra dem mer cykliga. Ta dig ut och cykla som vinden!